:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::03/2012

U ovom broju pročitajte:

YICT – Održano predstavljanje projekata na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Provjera inovativnog koncepta – PoC – 4.krug

Počeo je Case Study Competition 2012

Studenti FOI-a u Manchesteru na Erasmus Intenzivnom Programu

YICT – Održano predstavljanje projekata na Cvjetnom trgu u Zagrebu

ZAGREB - na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, 24. ožujka 2012. godine predstavljeni su projekti financirani bespovratnim sredstvima kroz pretpristupni program IPA (Instrument pretpristupne pomoći). Na sajmu „IPA IV – Snaga razvoja“ brojni okupljeni mogli su razgledati, između ostalog, automobil za polaganje vozačkog ispita prilagođen potrebama osoba s invaliditetom, način rada u virtualnom uredu, web portal za praćenje deficitarnih zanimanja na tržištu rada, te stazu za obuku pasa vodiča.

To je samo dio rezultata od ukupno pedesetak projekata iz područja zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja koji su predstavljeni. Projekti su financirani bespovratnim sredstvima Europske unije iz pretpristupnog fonda  IPA - Komponenta IV Razvoj ljudskih potencijala. Financijska vrijednost predstavljenih projekata iznosi gotovo pet milijuna eura, ali je vrijednost ostvarenih rezultata višestruko veća.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović te brojni visoki dužnosnici, među kojima, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, šef delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Paul Vandoren te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić iskazali su osobni interes za ovaj događaj te tijekom obilaska naglasili potrebu za boljim razumijevanjem koristi Europskih fondova.

Predsjednik Josipović pohvalio je napore Vlade, ministarstava i nevladinih organizacija uključenih u projekte Europske unije, ali i naglasio kako je pred nadležnim institucijama jako puno posla: „Slijedi velika bitka za europske fondove i otvaranje radnih mjesta. U tome će nam pomoći upornost, znanje i vjera u vlastite snage“.

Otvoreni sajam „Snaga razvoja“ okupio je preko 170 predstavnika brojnih nevladinih organizacija, područnih službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnih centara za socijalnu skrb, regionalnih razvojnih agencija, veleučilišta, srednjih škola te predstavnike upravnih odjela gradova i općina iz gotovo cijele Hrvatske.

Predstavljanje je organizirano uz potporu projekta „Podrška Operativnoj strukturi za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala u vezi informiranja, promidžbe i vidljivosti“, koji je također financiran kroz IV. komponentu IPA-e.

Povratak na vrh


Provjera inovativnog koncepta – PoC – 4.krug

Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske - BICRO upućuje JAVNI POZIV (NN) za podnošenje prijava za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta (PoC).

Rokovi za prijavu projekata u Program provjere inovativnog koncepta:

• rok za predaju pretprijava u Prepoznati centar je 9. travnja 2012. godine
• natjecatelji čije su pretprijave pozitivno ocijenjene od strane Prepoznatog centra imaju rok za izradu i predaju potpunih prijava do 25. travnja 2012. godine u Prepoznati centar

Detaljne informacija o Programu i uvjetima sufinanciranja nalaze se u «Priručniku za operativne postupke programa provjere inovativnog koncepta za poduzetnike» i «Priručniku za operativne postupke programa provjere inovativnog koncepta za znanstvenike i istraživače». Priručnici i ostala dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Prepoznatih centara za provedbu Programa i Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske BICRO (www.bicro.hr ).
Projektnu dokumentaciju zaprimljenu od strane Natjecatelja Prepoznati centri dužni su predati u BICRO zaključno do 30. travnja 2012. godine.

Napomena: Ugovori o sufinanciranju projekata odabranih u četvrtom krugu, potpisivati će se ovisno o dostupnim sredstvima financiranja.
Prepoznati centri zaduženi za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta su:

Sveučilište u Zagrebu, Ured za transfer tehnologije
Trg maršala Tita 14, 10 000 Zagreb
Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije*
(Centar se nalazi na lokaciji Zvonimirova 8)
Kontakt osoba: dr. sc. Vlatka Petrović
T: 01 46 98 164
E: vlatka.petrovic@unizg.hr
www.technology.unizg.hr

* Molimo natjecatelje da uvaže da CIRTT radi isključivo s Natjecateljima koji dolaze od strane znanstvenih organizacija.

Institut Ruđer Bošković
Bijenička cesta , 10 000 Zagreb
Kontakt osoba: Marijana Klasnić Kožar
T: 01 45 71 342
E: marijana.klasnic.kozar@irb.hr
www.irb.hr

Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o.
Dragutina Golika 63, Zagreb
Kontakt osoba: Aleksandar Grozdanić
T: 01 3667 149
www.raza-tpz.hr

Tehnološki park Varaždin d.o.o.
Zagrebačka 89, 42 000 Varaždin
Kontakt osoba: Karlo Kukec
T: 042 50 00 51
E: karlo.kukec@tp-vz.hr
www.tp-vz.hr

Poduzetnički centar Pakrac d.o.o.
Zona male privrede 5, 34550 Pakrac
Kontakt osoba: Darian Husko
T: 034 290 650
E: darian.husko@gmail.com
www.pc-pakrac.hr

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM)
Bana Josipa Jelačića 22, 40 000 Čakovec
Kontakt osoba: Ivan Plačko
T: 040 39 55 42
E: ivan.placko@ticm.hr
tic.redea.hr

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o.
Slavka Krautzeka 83A, 51 000 Rijeka
Kontakt osoba: mr.sc. Neven Tamarut
T: 051 26 59 63
E: step-ri@uniri.hr
www.step.uniri.hr

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o.
Mletačka 12, 52100 Pula

Centar za istraživanje metala Istarske županije – METRIS
(Centar se nalazi na lokaciji Zagrebačka 30, Pula)
Kontakt osoba: Tea Rosanda
T: 052 388 110
E: tea.rosanda@ida.hr
www.ida.hr

Sveučilište u Splitu, Ured za transfer tehnologije
Livanjska 5, 21 000 Split
Centar za znanstveno-tehnologijski razvitak
(Ured se nalazi na lokaciji Kopilica 5, Split)
Kontakt osoba: Nikola Balić i Jugo Kaćanski
Tel: 021 30 2430
E: nikola@utt.hr , jugo@utt.hr www.utt.hr , www.een.hr

ZADRA – Razvojna agencija zadarske županije d.o.o.
Grgura Budislavića 99, 23 000 Zadar
Kontakt osoba: Katarina Colić
T: 023 492 880
E: katarina.colic@zadra.hr
www.zadra.hr

TERA TEHNOPOLIS d.o.o.,
Trg Ljudevita Gaja 6, 31 000 Osijek,
Kontakt osoba: Ana Nikšić
T: 031 25 10 00
E: ured@tera.hr
www.tera.hr

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.
J.J. Strosmayera 341, 31000 Osijek
Kontakt osoba: Bela Ikotić
T: 031 209 955
E: bela.ikotic@inkubator.hr
www.inkubator.hr

Povratak na vrh


Počeo je Case Study Competition 2012

Razvijenom inovacijskom infrastrukturom do novih i kvalitetnijih radnih mjesta.

U organizaciji CSC tima, koji je dio studentske udruge eSTUDENT, krenula je nova sezona natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva namjenjenih svim studenatima. Case Study Competition je najveće studentsko natjecanje ove vrste u Republici Hrvatskoj koje se u ovoj akademskoj godini održava uz potporu predsjednika Ive Josipovića.
U natjecanju sudjeluje 15 poduzeća, sve redom uspješnih te čak i vodećih u svojoj grani poslovanja, koji će pružiti priliku studentima da riješe baš njihov poslovni slučaj, pokažu tako svoje sposobnosti i osvoje bogate nagrade. Studenti dobivaju tako jedinstvenu priliku povezati se sa budućim poslodavcima, ali i spojiti dosad stečena znanja s praktičnim radom.
15 poduzeća koja će vam pružiti priliku su: ABB, Basler Osiguranje Zagreb, Cemex, Erste & Steiermärkische banka, INA, Nestle, Nokia, Nova TV, Printera Grupa, Privredna Banka Zagreb, Styria, Tele 2, Zagrebačka Banka i Zagrebačka Pivovara.
Teme će dolaziti iz raznih područja, stoga odaberite ono u kojem ste najjači i pokažite svoje umijeće i kreativnost.
Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti u timovima od 2-4 ljudi. Svako poduzeće najuspješniji tim nagrađuje sa 10 000 kn, a drugoplasirani i trećeplasirani tim sa 4 000 kn odnosno 2 000 kn ili u obliku praksi, pripravništva i seminara u navedenoj protuvrijednosti. Ukupni nagradni fond iznosi preko 250 000 kuna!
Prijaviti se možete od 28.2. do 11.3.2012. online na www.estudent.hr/csc
Za sve dodatne informacije posjetite:
www.estudent.hr/csc
Facebook stranicu Case Study Competition
Prijavite se i spojite sa najboljim hrvatskim poduzećima!

Povratak na vrh


Studenti FOI-a u Manchesteru na Erasmus Intenzivnom Programu

Dvanaestero studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo je u Erasmus Intenzivnom programu iz interdisciplinarnog područja vezanog uz provođenje istrage u području elektroničkog poslovanja (e-Discovery) u Manchesteru.
FOI već drugu godinu zaredom sudjeluje kao partner u Erasmus Intenzivnom programu (IP) e-Discovery:detectives in digital age. Radi se o dvotjednom intenzivnom seminaru iz provođenja istrage u području elektroničkog poslovanja, a ove godine mjesto održavanje je bio Manchester, UK. Na temelju natječaja odabrano je dvanaestero studenata (Dino Alagić, Sanja Budić, Tin Fišter, Krešimir Horvat, Marin Kalapać, Josip Lisec, Jurica Martinčević, Nikola Novak, Danka Patafta, Kristina Samošćanec, Daniel Strmečki i Josip Žemberi) koji su sjajno predstavljali FOI. Studente su pratili prof. dr. sc. Neven Vrček, koji je ujedno i voditelj projekta na FOI-u i doc. dr. sc. Markus Schatten.
Uz studente FOI-a, predstavnike Hrvatske, u međunarodnim i interdisciplinarnim timovima sudjelovali su i studenti iz: Nizozemske, Švedske, Španjolske, Engleske i Francuske.
Nakon dvotjednog intenzivnog programa svi naši studenti su uspješno položili ispit koji im je, uz sve ostale izvršene obveze, donio 5 ECTS bodova koji na FOI-u ulaze u ukupan fond studentskih ECTS bodova. Dva najbolja međunarodna tima (od ukupno osam) odabrana su da svojim radom sudjeluju na 11. konferenciji o informatičkom ratovanju i sigurnosti u Francuskoj, te će i tamo jedan FOI-evac (Daniel Strmečki) predstavljati Sveučilište u Zagrebu.
Studenti su redovito pisali blogove i njihove dojmove možete pogledati na http://www.foi.unizg.hr/studenti/iskustva/razmjena/Studenti-FOI-a-u-Manchesteru/Blog

Povratak na vrh 

Copyright © 2012 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.