Otvori u pregledniku
:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::03/2013

U ovom broju pročitajte:

Kratki pregled s Vooglea 3

Otvoren natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2013.

Voogle 4: Radionica “Financiranje projekata istraživanja i razvoja iz EU programa”

Tim s FOI-a pobijedio u kategoriji softverskih inovacija na hrvatskom finalu natjecanja Imagine Cup 2013

Natječaj za stipendije - City University of Hong Kong

Godišnja nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin

Kratki pregled s Vooglea 3

Treći po redu Voogle je iza nas, no polako se spremamo krenuti u organizaciju Voogle konferencije koja će održati krajem godine u Varaždinu.

Voogle 3 bio je posvećen temama o intelektualnom vlasništvu pa su tako sudionici mogli čuti razne savjete iz odvjetničkih kuteva, te s kojim su se problemima susretali uspješni poduzetnici.

Cijeli događaj popraćen je live streamingom, koji možete pogledati na ovom linku, a neke od njih ćemo objaviti naknadno. Zahvaljujući partnerima iz Antitalent, za vas smo pripremili kratki video kako bi dobili dojam o samom događaju, plus odradili smo dva intervjua. Jedan s direktorom Tehnološkog parka Varaždin Andrijom Petrovićem, te poznatim odvjetnikom Mladenom Vukmirom.

Kako je sve zajedno izgledalo, možete pogledati u nastavku i polako se pripremiti za Voogle konferenciju jer će biti puno zanimljivih predavača i još više zanimljivih tema.

Voogle zajedno organiziraju Tehnološki park Varaždin, ZIMO Digital i Media trend.

Povratak na vrh


Otvoren natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2013.

Uvjereni smo da je Vaša tvrtka/organizacija ostvarila znatne rezultate i kreativne poslovne pomake u 2012. godini te brojne kvalitetne projekte s ciljem unapređenja poslovanja. Upravo stoga Vam predlažemo da prijavite svoje projekte, odnosno kreativne i inovativne djelatnike na natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2013.
Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost i ove će godine pred najuglednijim hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog, znanstvenog i društvenog života u povodu Dana kreativnosti i inovativnosti u Hrvatskoj dodijeliti renomiranu Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.
Svečana dodjela Nagrada održat će se 19. travnja ove godine u Puli u sklopu dvodnevne manifestacije Dana kreativnosti i inovativnosti koja je ove godine posvećena temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija.
Poziv za prijavu projekata za Nagradu za kreativnost i inovativnost otvoren je do 19. ožujka 2013. Prijaviti se možete putem prijavnice koju možete preuzeti ovdje. Za sve ostale informacije obratite se na mail maja@mrak.com.hr ili broj telefona 01/639-8282.

Povratak na vrh


Voogle 4: Radionica “Financiranje projekata istraživanja i razvoja iz EU programa”

U srijedu 24. travnja 2013. godine Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, Zimo Digitalom i Media Trendom organizira četvrti po redu Voogle Startup kutak.

Radionica je namijenjena inovativnim poduzetnicima koji traže prilike za realizaciju svojih inovacija, znanstvenicima koji traže kanale za komercijalizaciju svojih otkrića i svima koji se bave na znanju baziranim poduzetništvom, bez obzira na to bili mali ili veliki, iz visokotehnološke ili konzervativne industrije te imaju li predznanje iz ekonomije i menadžmenta ili ne.

Sudionici će se tako moći upoznati s institucionalnim kanalima za financiranje istraživanja i razvoja i mogućnostima za financiranje ovakvih projekata iz nacionalnih fondova u Hrvatskoj te iz EU fondova nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Radionicu će voditi Ivana Čuljak i Ana Tomašek iz Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske – BICRO te dr. sc. Bojan Pečnik tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera (www.hipersfera.hr) i direktor za znanost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Svi koji žele sudjelovati na Voogle 4 mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca na stranicama TICM-a.

Povratak na vrh


Tim s FOI-a pobijedio u kategoriji softverskih inovacija na hrvatskom finalu natjecanja Imagine Cup 2013

U Zagrebu je 13. ožujka 2013. godine održano hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup 2013, i to u dvije kategorije: Innovation i World Citizenship. Studenti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Natalia Nađ, Luka Obuljen, Dario Filipaj i Ozren Krpan (mentor je asistent Zlatko Stapić, mag. inf.) su projektom cQuest pobijedili u kategoriji sofverskih inovacija. Svjetsko finale Imagine Cup natjecanja održat će se u St. Petersburg, no zbog nedostatka sponzora koji bi studente poslali direktno na natjecanje, oni će u travnju sudjelovati na regionalnom on-line finalu, te će se na taj način boriti za odlazak u Rusiju. U drugoj kategoriji pobijedio je tim studenata sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva koji je izradio sustav AuThink. Projektom cQuest studenti FOI-a pokušali su na inovativan način iskoristiti vrijeme koje mladi (a i ne samo mladi) provode pred mobitelom te im na zabavan način kroz RPG igru (eng. Role-playing Game) u stvarnom svijetu omogućiti da se natječu rješavajući zadatke (eng. Quests), posjećujući događaje (eng. Events) i organizirajući se u grupe (eng. Guilds). Budući da su zadaci kreirani u stvarnom svijetu igrači zapravo povećavaju svoje znanje i mudrost (eng. Intelligence), karizmu (eng. Charisma) i snagu (eng. Stamina) učeći, posjećujući kulturne događaje, pomažući drugima, rješavajući zabavne zadatke i slično. Tim cQuest je istoimeni projekt prijavio i na dva Imagine Cup 2013 izazova. Naime, arhitekturalno složen projekt je svojim karakteristikama zadovoljio uvjete prijave na izazov Windows Azure u smislu primjene Microsoft Azure tehnologija, te na izazov Windows Phone budući da mobilna aplikacija koristi specifične Windows Phone 8 mogućnosti.
U hrvatskom finalu sudjelovao je još jedan tim s FOI-a. Tim Drive Guard čine studenti Jakov Andrić, Soni Jozeljić, Davor Moslavac i Ognjen Ribičić, a mentor je asistent Boris Tomaš, mag. inf. Projekt definira sustav za sigurnu vožnju i asistenciju vozača u vožnji identificirajući potencijalne opasne točke. Sustav vozače pravovremeno i lokacijski točno obavještava o novim uvjetima na cesti i okolini. Osim toga sustav, u slučaju prometne nesreće, automatski poziva hitnu medicinsku pomoć i policiju.
Microsoft Imagine Cup je prestižno studentsko natjecanje u tehnologiji. Na Imagine Cup su pozvani svi koji dijele strast prema tehnologiji i koji koriste maštu kako bi riješili najveće svjetske probleme.

Povratak na vrh


Natječaj za stipendije - City University of Hong Kong

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojim internetskim stranicama natječaj za jednu (1) stipendiju na City University of Hong Kong. Stipendija je ponuđena za zimski semestar akademske godine 2013./14., za preddiplomske studijske programe. Rok za prijave je 17. travanj 2013.
Natječaj je dostupan na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Povratak na vrh


Godišnja nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin

U tijeku je javni poziv za dodjelu ''Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin za 2012. godinu".
U tijeku je javni poziv za dodjelu ''Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin za 2012. godinu'' u obliku novčanih nagrada za sljedeće kategorije:
Poslijediplomska 2.000 kn,
Prvostupanjska i diplomska 1.000 kn,
Srednjoškolska razina 500 kn,
Ostali do 5.000 kn.
Pravo na nagradu imaju svi građani Republike Hrvatske koji su u 2012. godini pripadali jednoj od navedenih kategorija. Osoba može nagradu dobiti samo jednom u godini. Kandidat za nagradu postaje se prijedlogom Uprave institucije koja je s Rotary Clubom Varaždin potpisala Sporazum o provedbi godišnje nagrade za izvrsnost.
Fakultet organizacije i informatike potpisnik je sporazuma o provedbi godišnje nagrade za izvrsnost i slijedom toga predlaže kandidate za nagradu na prvostupanjskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini na svim studijima na Fakultetu organizacije i informatike.
Komisija koja će biti formirana ispred Fakulteta organizacije i informatike temeljem Naputka za procjenu izvrsnosti Rotary Cluba Varaždin, vlastitih saznanja i primjenjujući načelo nepristranosti izradit će listu kandidata za nagradu. Izvrsnost kandidata opisuje se i boduje na posebnom obrascu i postaje dio ukupne dokumentacije. Uprava Fonda za nagrađivanje izvrsnosti Rotary Cluba Varaždin temeljem ovako pristiglih lista donijet će odluku o nagradama ovisno o godišnjem fondu.
Javni poziv otvoren je do 15. travnja 2013. godine. Kandidati s Fakulteta organizacije i informatike do 15. travnja 2013. godine mogu svoju prijavu na natječaj predati Katarini Pažur u Centru za podršku studentima i razvoj karijera.
Naputak za ocjenu izvrsnosti
Prijavnica koju je potrebno ispuniti za prijavu na natječaj
Prijavnica
Sve dodatne informacije mogu se dobiti od doc.dr.sc. Nine Begičević Ređep, e-mail adresa: nina.begicevic@foi.hr. Obavijesti o natječaju možete pronaći na web stranici www.rotary-varazdin.hr.

Povratak na vrh 

Copyright © 2012 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.