Otvori u pregledniku
:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::05/2013

U ovom broju pročitajte:

Osnovan Klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija

Prezentacije stručnjaka iz tvrtki Evolva d.o.o., NTH Media d.o.o. i Abit d.o.o.

Dodjela Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary cluba Varaždin

Završeno FOI CORE natjecanje

Osnovan Klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija

U Puli je u sklopu održavanja 6. Dana kreativnosti i inovativnosti osnovan dugo iščekivani klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija na inicijativu Ministarstva gospodarstva i uz operativnu podršku Agencije za investicije i konkurentnost.

Za predsjednicu Udruge Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija izabrana je predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost i direktorica tvrtke Indigo komunikacije Ivana Nikolić Popović.

Na osnivanju klastera bili su brojni predstavnici kreativnih i kulturnih industrija, Gaella Gottwald, predsjednica HDLU-a, Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a, Seid Serdarević iz Udruge Književni blok, Andrej Petrović iz Tehnološkog parka Varaždin i drugi.

„Osnivanje klastera izuzetno je važno ne samo za segment kreativne i kulturne industrije koji formiranjem ovog klastera napokon dobiva priznanje u segmentu gospodarstva već za ekonomiju uopće. Nastojat ćemo u radu klastera ostvariti kvalitetno međusektorsko povezivanje te educirati sve segmente javne uprave o važnosti razvoja identiteta od proizvoda do pametnih i kreativnih gradova te identiteta Hrvatske uopće“ komentirala je novoizabrana predsjednica Popović.

Klaster konkurentnosti kreativne i kulturne industrije četvrti je klaster osnovan na inicijativu Ministarstva gospodarstva s ciljem jačanja konkurentnosti. Ministarstvo gospodarstva dosad je osnovalo drvni, prehrambeni i metaloprerađivački klaster, a u planu ih je još osam.

Povratak na vrh


Prezentacije stručnjaka iz tvrtki Evolva d.o.o., NTH Media d.o.o. i Abit d.o.o.

U srijedu 15.05.2013.  godine u dvorani 3 u sklopu predmeta na diplomskom studiju „Napredne Web tehnologije i servisi“ održava se tradiocionalni „Dan struke na NWTiS-u“.
Tijekom tog dana održavaju se prezentacije stručnjaka poznatih tvrtki iz područja razvoja softvera:
-10:15 – 11:00 tvrtka Evolva d.o.o.
-11:15 – 12:00 tvrtka Abit d.o.o.
-12:15 – 13:00 tvrtka NTH Media d.o.o.
Tijekom svake prezentacije bit će prikazane informacije o tvrtki, njenom portfoliju aplikacija, razvojnim alatima i metodologija koje koriste u razvoju softvera, stručnoj praksi, zapošljavanju i sl. Na kraju su predviđena pitanja i odgovori.
Prezentacije su prvenstveno usmjerene na studente koji su upisali predmet „Napredne Web tehnologije i servisi“, a otvorenu su i za ostale studente diplomskih studija na Fakultetu.

Povratak na vrh


Dodjela Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary cluba Varaždin

U četvrtak, 23. svibnja 2013. godine, u konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka održana je dodjela Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary cluba Varaždin za 2012. godinu.
Ovo je bila deveta dodjela nagrada i priznanja Rotary Cluba, a nagrađeno je ukupno 35 laureata. Partnerske institucije na ovom natječaju su Grad Varaždin i Varaždinska županija, te srednjoškolske i visokoškolske ustanove s područja Varaždinske županije. Uzvanike su pozdravili mr.sc. Andrija Petrović ispred Rotary Cluba Varaždin, te prof.dr.sc. Vesna Dušak ispred Varaždinske županije, naglasivši važnost ulaganja u izvrsne mlade ljude.
Nagrađeni studenti s Fakulteta organizacije i informatike su: Ivan Vuljak za svoj završni rad na preddiplomskoj razini, Sunčica Pavetić za diplomski rad na diplomskoj razini, Danijel Dadović za postignuća na diplomskoj razini te dr.sc. Dijana Plantak Vukovac za svoju doktorsku disertaciju.
Čestitamo nagrađenima i pozivamo studente da se i iduće godine prijave na Javni poziv Rotary Cluba za nagrađivanje izvrsnosti i osvajanje Godišnje nagrade za izvrsnost za 2013. godinu.

Povratak na vrh


Završeno FOI CORE natjecanje

U četvrtak 2. svibnja 2013. godine na Fakultetu organizacije i informatike održano je službeno zatvaranje natjecanja FOI CORE prilikom kojeg su studenti prezentirali svoja rješenja za poslovne slučajeve zadane od strane poslodavaca.
FOI CORE je jedan u nizu projekata AIESEC-a Varaždin koji na neformalan način poslovni sektor uvodi u sustav obrazovanja. Kroz suradnju s Fakultetom organizacije i informatike ovaj projekt se održava na vrlo visokoj razini već 7 godina. Poduzeća iz Varaždina i regije dobivaju priliku pristupa raznovrsnim profilima studenata kroz svoje problemske zadatke, a za većinu studenata to je na neki način prvi kontakt s poslovnim svijetom. Ovaj projekt nudi obostranu korist - poduzećima kroz rješenje određenih poslovnih zadataka, a studentima kroz stjecanje iskustva i osvajanje nagrada za najbolja rješenja.
Poduzeća koja su sudjelovala na ovogodišnjem FOI CORE-u kao glavni partneri projekta su: GIT.HR koji je zadao poslovni slučaj „Hosting“, D Management d.o.o. s poslovnim slučajem „CMS sustav za praćenje istraživanja“ te Intera d.o.o. s poslovnim slučajem „CRM Intrix Challenge“.
Nakon prezentacija studenata, poduzeća su, u suradnji s mentorima, dodijelila bodove i nagradila prva tri mjesta. Nagradu za treće mjesto na poslovnom slučaju „Intrix Challenge“ osvojili su Nikola Pavetić i Jurica Sugentić, dok su nagrade za drugo mjesto pripale Svenu Grđanu, Veroniki Balažin i Jeleni Gorički. Prvo mjesto zasluženo su odnijele Marijana Svržnjak, Sanja Aurer i Bojana Grobenski, za koje su predstavnici poduzeća pripremili dodatna iznenađenja, odnosno mogućnost stjecanja praktičnog iskustva u njihovom poduzeću.
Za poslovni slučaj „CMS sustav za praćenje istraživanja“ nagrade za treće mjesto dobili su Zoran Antolović i Stjepan Čolak. Drugo mjesto otišlo je studentima Nikoli Novaku i Filipu Horvatu, dok su prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojili Ivan Reif i Andrea Budiša. Za njih je poduzeće, osim novčane nagrade, spremilo vikend-putovanja, kao dodatnu nagradu za trud i zalaganje.
Poduzeće GIT.hr imalo je najteži posao jer su dugo odlučivali koje će, između 4 kvalitetnu rješenja, osvojiti nagradu. Na kraju je treće mjesto na poslovnom slučaju „Hosting“ pripalo Moniki Cerjak, Martini Granić i Filipu Saboliću, dok su drugo mjesto dobili Sandra Jivanović i Miljenko Štumerger. Budući da je odluka bila teška, na ovom su poslovnom slučaju dodijeljena dva prva mjesta, koja su pripala timu Vinko Horvat i Ida Šnidarić, te timu Ivor Šebalj i Moreno Grgurić.

Povratak na vrh 

Copyright © 2010-2013 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.