:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::09/2011

U ovom broju pročitajte:

YICT - Otvorene prijave za polaznike treninga

FIDES - treći sastanak projektnih partnera

Na Fakultetu organizacije i informatike započela nastava u 2011/2012. akademskoj godini

SOCPOD - predstavljanje projekta

Na Fakultetu organizacije i informatike održana trodnevna znanstvena konferencija CECIIS 2011

YICT - Otvorene prijave za polaznike treninga

U svrhu prijave za polazak edukacijskih treninga u sklopu projekta YICT potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:

1. Životopis
2. Motivacijsko pismo
3. Ukoliko ste nezaposleni, a imate završenu srednju školu potrebno je dostaviti svjedodžbu o završenoj srednoj školi, kopiju evidencijskog listića s HZZ-a ili kopiju radne knjižice i kopiju osobne iskaznice. Ukoliko ste nezaposleni, a imate završen fakultet potrebno je dostaviti kopiju svjedodžbe ili diplome o završenom fakultetu, kopiju evidencijskog listića s HZZ-a ili kopiju radne knjižice i kopiju osobne iskaznice. Ukoliko ste student, potrebno je dostaviti kopiju indexa i kopiju osobne iskaznice.

Molimo Vas da dokumente pošaljete u digitalnom obliku na e-mail adresu: yict@tp-vz.hr

Podaci o edukacijskim programima nalaze se na sljedećim linkovima:

Developer - http://www.tp-vz.hr/files/pdf/YICT_development.pdf

Web developer - http://www.tp-vz.hr/files/pdf/YICT_WebDevelopment.pdf

Infrastructure specialist - http://www.tp-vz.hr/files/pdf/YICT_Infrastructure.pdf

Business analyst - http://www.tp-vz.hr/files/pdf/YICT_Business.pdf

*Business practitioner - http://www.tp-vz.hr/files/pdf/YICT_BusinessPract.pdf - ove treninge mogu pohađati svi prijavljeni i nisu predmet upitnika.*

Prijave su otvorene do 5.10.2011. Provedba treninga započet će 10.10.2011. Ukupno trajanje provedbe svih treninga je 4 mjeseca.

Selekcijski kriteriji za odabir kandidata su sljedeći:

1. Datum rođenja mora zadovoljavati dolje navedene kriterije
2. Prednost imaju nezaposlene osobe
3. U slučaju nepopunjenih mjesta, u selekciju mogu ući i studenti nižih godina studija
4. U slučaju prevelikog broja kandidata s istim brojem bodova, odlučujući faktor je motivacijsko pismo

Povratak na vrh


FIDES - treći sastanak projektnih partnera

U Zagrebu, 10. listopada 2011. u prostorijama Poslovno inovacijskog centra Hrvatske - BICRO održati će se treći sastanak projektnih partnera u FIDES projektu (FROM IP TO BUSINESS: Developing enviroment for start up companies) koji je započeo u travnju 2011. i trajat će naredne dvije godine.
FIDES je bilateralni projekt u okviru Operativnog programa IPA Slovenija - Hrvatska 2007. - 2013.
Sastanci projektnih partnera održavaju se kvartalno. Na sastancima projektni partneri razmjenjuju informacije o odrađenim aktivnostima u prethodnom kvartalu, te dogovaraju i planiraju daljnje aktivnosti, događanja i dr. vezano uz rad na Projektu.
Prethodni sastanci održani su u travnju 2011. u Javnoj agenciji za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) u Ljubljani i u Znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (STEP Ri) u srpnju 2011.

Povratak na vrh


Na Fakultetu organizacije i informatike započela nastava u 2011/2012. akademskoj godini

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, 19. srpnja je započela nastava u akademskoj godini 2011/2012. Nakon ljetne stanke, studenti su ponovno ispunili predavanone i hodnike Fakulteta, a FOI je zaželio dobrodošlicu i novim studentima i studenticama prve godine, kojih je u 2011/2012. godini ukupno upisano 353, a ukoliko taj broj podijelimo na redovite i izvanredne studente sveučilišnog, odnosno stručnog studija, slika FOI „brucoša“ izgleda ovako: 243 redovitih studenata i 5 izvanrednih studenata na sveučilišnim studijima, te 60 redovitih i 45 izvanrednih studenata na stručnom studiju u Varaždinu. Na Fakultetu organizacije i informatike ukupno studira više od 2500 studenata.
S novom akademskom godinom s radom je počela nova Uprava FOI-a: Prof.dr.sc. Vjeranom Strahonja, dekan, uz kojeg su i prof.dr.sc. Diana Šimić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju te doc.dr.sc. Zlatko Erjavec, prodekan za nastavu.
Na Fakultetu organizacije i informatike izvodi se 3 preddiplomska studija - Informacijski sustavi i Poslovni sustavi, studijski programi koje izvodi FOI, te Ekonomika poduzetništva kojeg FOI izvodi zajedno s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagreb; 5 diplomskih studija - Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja, Informatika u obrazovanju, Ekonomika poduzetništva; 3 poslijediplomska specijalistička studija - Menadžment poslovnih sustava, Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, Inženjerstvo i reinžernjerstvo organizacija informacijskog doba, te poslijediplomski doktorski studij „Informacijske znanosti“. Trogodišnji stručni studij „Primjena informacijskih tehnologija u poslovanju“ se osim u Varaždinu, izvodi u Zaboku, Sisku i Križevcima.

Povratak na vrh


SOCPOD - predstavljanje projekta

Varaždin, 7.9.2011 - Članicama Udruge i predstavniku agencije Sjever – koja je osnivač Udruge- predstavljen je projekt SOCPOD sa ciljem da se članice udruge H2C uključe u provedbu projekta pohađanjem edukativnih modula sa tematikom ekološke poljoprivrede. Naime, članice udruge H2C su žene iznad 40. koje su dugotrajno nezaposlene, te na taj način spadaju u jednu od ciljnih skupina projekta SOCPOD.
Predstavnice udruge iskazale su interes za sudjelovanjem u projektu, te su se obavezale da će obavijestiti Upravni odbor Udruge, te svoje članice o mogućnostima obrazovanja kroz projekt SOCPOD. Marin Šipek – voditelj projekta H2C – rekao je da postoji migućnost da se iz projekta H2C plate putni troškovi članicama Udruge koje bi pohađale edukacijske programe projekta SOCPOD što bi zasigurno doprinjelo većem odazivu.
Dogovoreno je da se nakon sastanaka predstavnika Tehnološkog parka sa HZZ-om i Centrom za socijalnu skrb – kojima će također biti predstavljen projekt – održi sastanak na kojem će predstavnici udruge PET + predstaviti program izobrazbe.

Povratak na vrh


Na Fakultetu organizacije i informatike održana trodnevna znanstvena konferencija CECIIS 2011

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, pred dvjestotinjak gostiju iz Hrvatske i inozemstva, otvorena je međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima, CECIIS 2011.
CECIIS konferencija održala se u razdoblju od 21. do 23. rujna 2011. Kroz dvadeset i dvije godine postojanja razvila se u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi. Konferencija se organizira u suradnji s Institutom za informatiku i društvene znanosti Sveučilišta u Freiburgu, IEEE Hrvatska, Institutom za informacijske znanosti Sveučilišta u Grazu, Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Mariboru.
Ovogodišnja konferencija posvećena je temi Društvo znanja i društveno umrežavanje (Knowledge Society and Social Networking) a svoje radove na konferenciji predstavili su znanstvenici, stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava te studenti iz 15 zemalja Europe i svijeta. Na Konferenciji je prezentirano 50-tak radova u 7 sekcija: 1. Baze podataka i baze znanja; 2. Obrazovanje za informacijsko društvo; 3. Informacijske i komunikacijske tehonologije; 4. Sigurnost informacijskih sustava; 5. Inteligentni informacijski sustavi; 6. Inteligentni transportni sustavi; 7. Programsko inženjerstvo.
Kao i ranije, uz CECIIS su se odvijala paralelna događanja, koja su povezana s temom konferencije. Ove godine je po prvi puta organiziran stručni simpozij o računalnoj sigurnosti – FOI Security (FSec), na kojem su se okupila najveća imena u području računalne sigurnosti iz Hrvatske i šire. Na simpoziju su održana predavanja vezana uz aktualne teme: ranjivost web aplikacija, mehanizmi kontrole pristupa, testiranje sigurnosti, sigurnost i forenzika mobilnih uređaja, a zastupljeno je još važnih tema vezanih uz područje sigurnosti.
Ove godine, u okviru Konferencije se također po prvi puta održala Studentska poster sekcija na kojoj su studenti FOI-a prezentirali svoje istraživačke radove. Isto tako, studenti s više sveučilišta iz SAD-a prezentirali su svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.
Predsjednik Programskog Odbora CECIIS 2011, Prof.dr.sc. Tihomir Hunjak u svom pozdravnom govoru zahvalio se dugogodišnjem predsjedniku CECIIS konferencije - Prof. emeritusu Borisu Aureru, koji je počasni član Programskog odbora CECIIS 2011. Rekao je: “Izuzetna je čast, ali i odgovornost nastaviti gdje je Prof. Boris Aurer stao, a to je - očuvati kvalitetu i prepoznatljivost Konferencije, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. CECIIS je prerasla iz regionalne konferencije u značajnu i nezaobilaznu međunarodnu znanstvenu konferenciju u području informacijskih i inteligentnih sustava.” Doc.dr.sc. Sandra Lovrenčić, predsjednica Organizacijskog odbora CECIIS 2011 naglasila je: “Organizacijski odbor je mnogo radio na tome da sudionici na Konferenciji imaju prilike prezentirati svoje radove u 7 različitih sekcija, ali i na tome da se u nju uspješno uključe dodatni sadržaji, kao što su simpozij FOI Security i Studentska poster sekcija Kako su konferencije događaji gdje se sudionici upoznaju s kolegama koji se bave sličnim znanstvenim područjem te dogovaraju zajednička istraživanja i projekte, potrudili smo se da osiguramo i njihovo druženje u manje formalnoj atmosferi. CECIIS ima već dugu tradiciju u povezivanju istraživača i stručnjaka u području informacijskih i inteligentnih sustava te se nadamo da će i ovogodišnja konferencija potvrditi tu reputaciju i ugled.“
Prvo pozvano predavanje održao je Prof. Demetri Kantarelis sa Assumption College-a iz SAD-a, a tema predavanja bila je Mechanism design and incentives' engineering.
Uz službeni, vrlo važan dio programa je i onaj neformalan, pa je za sudionike Konferencije organiziran koktel dobrodošlice i izlet u Međimursku županiju, a u pauzama između sekcija vodile su se diskusije o najnovijim postignućima u području informacijskih i inteligentnih sustava.

Povratak na vrh


 

Copyright © 2010 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.