Otvori u pregledniku
:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::09/2013

U ovom broju pročitajte:

Međunarodna konferencija i poslovni susreti "Razvoj i financiranje kreativnih industrija" 12. i 13. rujna u Novom Sadu

U Solinu održan prvi Poduzetnički kamp u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin

Mobile App Challenge

Probni pristup bazama podataka ProQuest Central i ProQuest Thesis & Dissertations

Siemens Convergence Creators

Međunarodna konferencija i poslovni susreti "Razvoj i financiranje kreativnih industrija" 12. i 13. rujna u Novom Sadu

Druga Međunarodna konferencija Creative Industries Summer Sessions - CRINSS održala se 12. i 13. rujna 2013. godine u Kulturnom centru Novog Sada u Novom Sadu u organizaciji Klastera kreativnih industrija Vojvodine i Europske preduzetničke mreže.
Tema konferencije bila je "Razvoj i financiranje kreativnih industrija" o uvjetima za razvoj kreativnih industrija, programima za financiranje kreativnih i kulturnih industrija te formiranju platforme za participaciju kreativnih industrija u lokalnim i regionalnim inicijativama.
U okviru konferencije organizirana je i panel rasprava na temu „Kreativne inovacije – međuklasterska suradnja“ koju je moderirao Andrija Petrović, direktor Tehnološkog parka Varaždin.

Povratak na vrh


U Solinu održan prvi Poduzetnički kamp u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin

Poduzetnički centar Solin u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin i Mariviam Success Academy organiziralii prvi Poduzetnički kamp u Dalmaciji na kojem je prisustvovalo preko 200 posjetitelja.

"Najviše nas raduje što se prvom, otvorenom danu Poduzetničkog kampa odazvalo 50ak učenika Ekonomsko-birotehničke škole, Split  i  Privatne srednje ekonomske škole Marko Antun de Dominis te studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu. Time je pokazan interes i mlađih generacija ne samo za ovaj kamp već i za bolje gospodarsko sutra." — istaknuli su organizatori.

Nakon tri dana predavanja, radionica i vježbi 30 polaznika kampa dobilo je potvrdnicu o sudjelovanju na svim aktivnostima za vrijeme trajanja prvog Poduzetničkog kampa. Polaznici su najveći interes iskazali za temu prodaje i marketinga svojih proizvoda, kao i predavanja o domaćim i EU fondovima. 

Karlo Kukec iz Tehnološkog parka Varaždin održao je interaktivno predavanju o važnosti ulaganja u inovacije za mala i srednja poduzeća te kako mali i srednji poduzetnici mogu iskoristiti programe EU koji nas očekuju u 2014.

Povratak na vrh


Mobile App Challenge

Prvi "Mobile App Challenge" će se održati od 18. do 20.09.2013. tijekom ovogodišnje CECIIS konferencije u okviru f-moed sekcije. Ovo natjecanje organizirano je u suradnji s austrijskom tvrtkom EVOLARIS koja je idejni začetnik, su-organizator i sponzor natjecanja.
Riječ je o natjecanju u kojem će timovi dobiti zadatak razvoja mobilne aplikacije koji je potrebno riješiti u vremenskom okviru od 48 sati. Propozicije natjecanja su:
  • Razvoj mobilne (web ili native) aplikacije za Android i/ili iPhone uređaje.
  • Timovi od maksimalno četiri člana.
  • Funkcionalna rješenja će biti prezentirana na kraju natjecanja, a pobjednici će dobiti vrijedne nagrade.
  • Tijekom razvoja potrebno je koristiti vlastitu opremu, a Evolaris i FOI će osigurati ostale uvjete i pomoć.
  • Detalji o aplikaciji koju će trebati razviti će biti objavljeni na početku natjecanja.
Broj timova koji mogu sudjelovati na natjecanju je ograničen.

Povratak na vrh


Probni pristup bazama podataka ProQuest Central i ProQuest Thesis & Dissertations

Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj zajednici osiguran je tijekom sljedeća dva mjeseca probni pristup bazama podataka ProQuest Central i ProQuest Disertation & Thesis. Pristup je moguć od 17. rujna – 16. studenoga 2013. godine.
Poveznica za pristup je http://search.proquest.com/?accountid=152796.
Podatke za pristup studenti mogu dobiti u knjižnici, a svim djelatnicima podaci su poslani na e-mail adrese. Više o bazama u nastavku.
ProQuest Central je trenutno najveća multidisciplinarna baza podataka s cjelovitim tekstovima radova. Pokriva period od 1905. do danas, a  uključuje više od 19.370 naslova časopisa iz svih područja znanosti, kao i druge vrste publikacija. Uključene su i mnoge dnevne i tjedne  novine kao što su Wall Street Journal, The Guardian, The Economist, El Mundo, Financial Times, The New York Times, Die Welt, Le Monde i mnoge druge. Ekonomistima će biti zanimljivo da je u ProQuest Central uključena popularna baza podataka ABI/INFORM, a kvalitetno su pokrivena i druga područja društvenih i humanističkih znanosti, kao i prirodnih znanosti, tehničkih znanosti i biomedicine. Ova je baza podataka dobila 2010. prestižnu nagradu */Best Online General Reference Service./* Više  o ProQuest Central možete saznati na http://www.proquest.com/assets/literature/products/databases/pq_central.pdf.
ProQuest Thesis & Dissertations predstavlja impresivnu bazu podataka koja uključuje više od 3 miliona disertacija počevši od 1743. do danas, od čega je više od 1 miliona dostupno sa cjelovitim tekstom. Više ovom vrijednom izvoru informacija možete saznati na http://www.proquest.com/en-US/catalogs/databases/detail/pqdt.shtml.

Povratak na vrh


Siemens Convergence Creators

Siemens Convergence Creators zbog povećanja obima posla na projektima na lokaciji u Zagrebu traži sveučilišne prvostupnike inženjere i magistre inženjere računarstva, informatike i telekomunikacija za razvoj aplikacija.
Siemens Convergence Creators globalni je ponuđač inovativnih ICT proizvoda, rješenja i servisa u području komunikacija i multimedije. U Hrvatskoj uspješno poslujemo od 1995. godine kao dio lokalne Siemensove kompanije, a od početka ove godine smo samostalna kompanija u okviru globalnog Siemensovog koncerna.
Zbog povećanja obima posla na projektima na lokaciji u Zagrebu tražimo sveučilišne prvostupnike inženjere i magistre inženjere računarstva, informatike i telekomunikacija za razvoj aplikacija.
Nudimo Vam mogućnost školovanja i stručnog razvoja, korištenje najmodernijih tehnologija, rad u međunarodnim timovima kao i primanja i mogućnost napredovanja u skladu s iskazanim rezultatima

Povratak na vrh 

Copyright © 2010-2013 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.