:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::11/2012

U ovom broju pročitajte:

Seminari u sklopu projekta EntreprenuerSHEp Croatia

Varaždin dobio događaj namijenjen startupovima – Voogle

Imagine Cup 2013 Launch

CARNetova korisnička konferencija CUC 2012

Objavljen natječaj za potporu „Istraživanje u gospodarstvu i akademiji“ u sklopu Programa za mlade znanstvenike i stručnjake


S ciljem poticanja poduzetničkog duha među ženskom populacijom Tehnološki park Varaždin d.o.o., u sklopu projekta „EntreprenuerSHEp Croatia – Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva“, organizira besplatne radionice o tome kako da iskoriste svoj potencijal, znanje i iskustvo te se ohrabre i pokrenu vlastiti posao, ali i na koji način da ojačaju već postojeći posao. Perspektiva hrvatske Poduzetnice napreduje kako napreduje i sama njihova okolina, no iako je zabilježen porast broja žena u poduzetničkim vodama još ih je uvijek tri puta manje negoli muških poduzetnika. Nažalost, žene poduzetnice još se i danas susreću sa slučajevima diskriminacije te prosječno imaju niže plaće od svojih kolega.
U vidu jačanja ženskog poduzetničkog duha i motiviranja i poticanja lokalnih potencijala koji leže u našim poduzetnicama organiziraju se trodnevne radionice, u vremenu od 12.11.-14.11.2012. , svakim danom od 09.00-14.00h. Na taj će način Tehnološki park Varaždin dati i svoj doprinos Globalnom tjednu poduzetništva 2012. (Global Entrepreneurship Week  2012) kao najvećem svjetskom događaju za predstavljanje poduzetništva među mladim ljudima.
 
Raspored radionica:

·         12.11.2012. -  modul pod nazivom «Sve je komunikacija, komunikacija je sve»  te «Sve je marketing, marketing je sve»;predavači Ivana Nikolić – ambasadroica ženskog poduzetništva, direktorica tvrtke Indigo i osnivačica udruge za kreativnost MRAK  te Mirjana Zelenika – ambasadorica ženskog poduzetništva.

·         13.11.2012. - modul pod nazivom „Poslovno planiranje – od kuda krenuti“, osnove izrade poslovnog plana , «Od ideje do profita» i «Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva i poslovne odgovornosti»; predavači Sanja Ostroški – certificirana trenerica ženskog poduzetništva i socijalnog poduzetništva te dr. sc. Ivan Štefanić,

·         14.11.2012.- modul pod nazivom „Poduzetnik u elektroničkom poslovanju“ (kako e-poslovanje može pomoći Vašem poslovnom pothvatu, Internet marketing – zašto web stranica, korištenje web stranice za prodaju, upravljanje e-poslovanjem) i "Organizirajte svoj posao"; predavači Emilija Žuvić, konzultant za EU fondove i financije i Nina Cerovec, stručni suradnik iz Tehnološkog parka Varaždin.

Na predavanjima će o svojim iskustvima govoriti i varaždinske ambasadorice ženskog poduzetništva Zita Bračko – Matulić, Danijela Komar i Mirjana Rinkovec.
 
Mjesto održavanja: Tehnološki park Varaždin, Zagrebačka 89, Varaždin – konferencijska dvorana (4. kat).

Povratak na vrh


Varaždin dobio događaj namijenjen startupovima – Voogle

Zadnje vrijeme aktualna je tema startup, pa tako nakon Zagreba i Osijeka – aktivnih startup gradova – i Varaždin dobiva događaj namijenjen invoativnim i mladim idejama!

Voogle je događaj kojim će se označiti pokretanje niza aktivnost za promicanje i potporu razvoja inovativnog poduzetništva. Cilj je okupljanje ljudi otvorenih za nove ideje, znanja i iskustva, a spremni su svoja znanja i iskustva podijeliti s ljudima sličnih interesa i djelovanja, a sam događaj namijenjen je studentima i svim ostalima s dobrom idejom, startup tvrtkama, investitorima i potpornim institucijama.

Voogle će se održavati jednom mjesečno u Tehnološkom parku u Varaždinu, a prvi takav zakazan je za tjedan dana, odnosno u petak 30. studenog s početkom u 18h.

Na prvom Voogleu predstavit će se aktivnosti oko ovog projekta, a zatim slijede predavanja Saše Cvetojevića ispred CRANE-a, Filip Topol iz iSTUDIO-a predstavit će projekt Mediatoolkit i Socialnumbers, iz Evolve Matija Tomašković pričat će o Evolution frameworku, i na kraju Berislav Marszalek iz Entrio-a pojasnit će put od studentskog natjecanja od investicije anđela.

ZIMO, kao medijski partner omogućit će prijenos uživo, stoga oni koji neće imate prilike doći ili će ostati bez svog mjesta (spomenimo da je broj ograničen na 120 mjesta i da se potrebno registrirati putem Entrio-a), moći će Voogle pratiti putem livestreaminga na našim strancima.

Svakako posjetite službenu stranicu voogle.com.hr gdje ćete moći pronaći sve informacije oko ovog događaja i eventualne najave i promjene.

Povratak na vrh


Imagine Cup 2013 Launch

I ove godine Microsoft Student Partneri u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike, organiziraju predstavljanje Microsoftovog globalnog Imagine Cup natjecanja i nekih tehnologija koje je moguće koristiti pri izradi projekata za sudjelovanje na istom. Predavanje će se održati u utorak 13.11.2012. u vremenu od 16:00 do 17:30 sati, dvorana D10.
Microsoft Imagine Cup najveće je svjetsko tehnološko natjecanje koje okuplja timove studenata iz cijeloga svijeta zaokupljene tehnološkim inovacijama i rješavanjem globalnih problema definiranih od strane Ujedinjenih naroda. Kao i svake godine, ove nas očekuju poneke izmjene u kategorijama natjecanja o kojima će se detaljnije govoriti na samom predavanju. Jedan od zanimljivijih elemenata Imagine Cup-a koji je svakako vrijedno spomenuti jest održavanje svjetskog finala svake godine u drugom gradu diljem svijeta, ove godine je to St. Petersburg, Russia.
Zainteresirani studenti mogu se prijaviti na Facebook događaj, iako prijava nije uvjet za dolazak nego služi samo radi evidencije i promoviranje događaja putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/events/480770351946217/
„Ove godine najavljujemo poseban dodatak standardnom Imagine Cup Launch-u, a radi se konkretno o organizaciji „matchmaking“ događaja negdje početkom prosinca s ciljem  da okupimo programere i dizajnere u Varaždinu, odnosno studente pojedince koji su zainteresirani za sudjelovanje na Imagine Cup natjecanju ili imaju ideju za projekt, a ne mogu pronaći istomišljenike s kojima bi formirali tim. Pozivamo sve ambiciozne studente da nam se pridruže, saznaju više o ovoj inicijativi i već sada počnu razmišljati o svojim projektima!“
- Gordon Cindrić, Microsoft Student Partner Lead
Sva pitanja vrlo rado primamo i odgovaramo preko naše Facebook stranice na kojoj možete pratiti obavijesti o ponudama, akcijama i novostima iz svijeta Microsofta i studenata u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj: www.facebook.com/mspvz
Više informacija o cijelom natjecanju saznajte na službenom Imagine Cup web-u: www.imaginecup.com

Povratak na vrh


CARNetova korisnička konferencija CUC 2012

Dana 12. studenog 2012., počinje 14. CARNetova korisnička konferencija CUC 2012, u sklopu koje će CARNet obilježiti i 20 godina uspostave prve hrvatske internetske veze prema svijetu. Konferenciju možete pratiti online na adresi http://mod.carnet.hr/.
Dana 12. studenog 2012., počinje 14. CARNetova korisnička konferencija CUC 2012. Pod nazivom "Brže (komunicirat), više (naučiti), jače (se povezati)!", konferencija se održava od 12. do 14. studenog ove godine na trsatskom Kampusu riječkog Sveučilišta, a sudionici mogu pratiti niz predavanja o aktualnim temama, vezanim uz upravljanje tehnologijom na obrazovnim ustanovama, obrazovanjem za globalno tržište rada, digitalnim sadržajem te etičkim i zakonodavnim pitanjima i Internetom.
Konferencijski program podijeljen je u pet tematskih cjelina, u sklopu kojih će se održati sedam plenarnih predavanja sa šest pozivnih predavača, jedanaest radionica, 51 rad , 23 prezentacije te jedan okrugli stol. Systrack cjelina programa ove godine donosi 20 prezentacija i četiri radionice. Više o programu možete pronaći ovdje.
Svečano otvaranje konferencije započinje u 14:30 sati uvodnim plenarnim predavanjem g. Borisa Sakača, savjetnika Međunarodnog olimpijskog odbora za informacijsku tehnologiju, na temu „Pravednije, pouzdanije, pristupačnije!“, te predavanjem g. Darka Parića, pomoćnika ministra u Ministarstvu uprave RH, na temu „Informacijska tehnologija u javnoj upravi: stanje i strategija razvoja“.
Prvi dan konferencije donosi i brojne prezentacije CARNeta i njegovih partnera za svoje korisnike, a završava konferencijskom večerom u Centru Zamet, u sklopu koje će CARNet obilježiti i 20 godina uspostave prve hrvatske internetske veze prema svijetu.
Za sve koji nisu bili u mogućnosti doći na CUC uživo, CARNet je osigurao prijenos uživo plenarnih predavanja i prezentacija u okviru sys.tracka. Gledajte prijenos na adresi http://mod.carnet.hr/.

Povratak na vrh


Objavljen natječaj za potporu „Istraživanje u gospodarstvu i akademiji“ u sklopu Programa za mlade znanstvenike i stručnjake

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavljuje natječaj u sklopu programa „Mladi znanstvenici i stručnjaci“, koji će biti otvoren do petka, 22. veljače 2013. godine. Prezentacija natječaja Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ za Sveučilište u Zagrebu održat će se na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Marulićev trg 20 (vijećnica FKIT-a) u 12.00 sati.

Povratak na vrh 

Copyright © 2012 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.