:: newsletter Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i Tehnološkog parka Varaždin ::
Newsletter::12/2012

U ovom broju pročitajte:

Varaždin dobiva Tehnopark II, inkubator za 200 novih tvrtki

U Varaždinu održan prvi VOOGLE

Software Startup Academy

Developer 2 Designer

FOI obilježio 50 godina postojanja


Ministarstvo regionalnog razvoja poduprlo je projekt Tehnopark II u Varaždinu projektom koji će otvoriti oko 2.000 novih radnih mjesta u ICT sektoru.

Kako je odlučeno na sastanku varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvom, turizam i međunarodnu suradnju grada Varaždina mr.sc. Jelenom Zrinski Berger i direktorom Tehnološkog parka Varaždin mr.sc. Andrijom Petrovićem sa zamjenikom ministra regionalnog razvoja i fondova EU dr.sc. Jakšom Puljizom i pomoćnikom ministra Venkom Ćurlinom, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će čak 85% vrijednosti glavnog projekta za varaždinski Tehnopark II, dok će ostatak 15% financirat će sam Grad Varaždin, koji je ujedno i 100% vlasnika Tehnoparka.

Tehnopark II, za kojeg je Grad osigurao zemljište u gospodarskoj zoni Brezje, temeljit će se na znanosti i istraživanju iz područja ICT-a, obnovljivih izvora energije, strojarstva i kreativne industrije,a vrijednost mu se procjenjuje na 24,5 mil. eura. Financiranje projekta Tehnoparka II predviđeno je iz EU fondova, a početak gradnje planira se 2014. godine. Kad bude završen, u 200 novih tvrtki otvorit će se oko dvije tisuće radnih mjesta.

Ugovor o financiranju glavnog projekta predstavnici Grada i Ministarstva potpisat će do kraja godine.

Povratak na vrh


U Varaždinu održan prvi VOOGLE

Prošli tjedan u petak u Varaždinu je održan prvi po redu Voogle startup kutak u kojem su svoje predavanje održali Saša Cvetojević, Matija Tomašković, Marko Breljak i Filip Topol, te putem Skypea Jure Verhovnik.

VOOGLE startup kutak je događaj kojim se obilježilo pokretanje niza aktivnosti za promicanje i potporu razvoja inovativnog poduzetništva. VOOGLE startup kutak namijenjen je svakome tko je otvoren za nove ideje, znanja i iskustva, i spreman je svoja znanja i iskustva podijeliti s ljudima sličnih interesa i djelovanja.

Nakon predstavljanja raznih projekata i kako doći do investicije, u Startup klubu u Tehnoparku sudionici su razmijenili mišljenja, upoznali se s novim ljudima i popričali s predavačima kroz neformalnu interakciju.

VOOGLE startup kutak podržan je projektom INTERINO, financiranim iz programa IPA CBC. Članovi konzorcija ovog projekta su i strateški partneri VOOGLE startup kutka: Tehnološki park Varaždin i Tovarna podjemov Maribor. U ulozi strateških partnera pojavljuju se i CRANE – Hrvatska mreža poslovnih anđela, CISEX – Hrvatski nezavisni izvoznici softvera, FOI – Fakultet organizacije i informatike te PMI ogranak Hrvatska – Udruga za projekt menadžment.

Medijski partneri VOOGLE-a su ZIMO i eVarazdin.hr. ZIMO je omogućio prijenos događaja uživo, stoga oni koji nisu imali prilike doći, mogli su Voogle startup kutak pratiti putem live streaminga.

Pošto je prvi po redu Voogle pokazao zadovoljstvo među posjetiteljima, već u siječnju na Fakultetu organizacije i informatike održat će se sljedeće događanje, o čemu ćemo vas obavijestiti naknadno. Također, ovakva događanja odražavat će se jednom mjesečno, a sastojat će se od korisnih predavanja kroz mjesečne susrete, predstavljanja izvora poticaja i financiranja, kao i niza radionica vezanih uz aktualne natječaje za potpore i različite izvore financiranja, te predstavljanja uspješnih startup projekata iz Hrvatske i regije, i razmjene znanja i iskustva.

Povratak na vrh


Software Startup Academy


Imaš super softversko rješenje i želiš pokrenuti svoj posao, a ne znaš kako? BEST Zagreb te poziva da se uključiš u Microsoftov Software Startup Academy!
Drage kolegice i kolege,
Svjesni ste činjenice da živimo u dinamičnom razdoblju punom izazova i prilika. Tehnologija postaje sve značajniji dio naših života i zahvaljujući tehnološkoj potpori lakše je nego ikad pokrenuti posao bez početne investicije u infrastrukturu. Uz dobru ideju, složan tim i nekoliko računala, objedinjavanjem tehnologije i obrazovanja, želimo vam pomoći da se izgradite u generaciju budućih stvaratelja i da svoje ideje pretvorite u stvarnost.
Dodatnom edukacijom i potporom želimo vam pomoći da podignete projekte na noge i dati vam priliku da se predstavite pred potencijalnim ulagačima. Osim tehnološkog obrazovanja, želimo vas educirati kako bi stekli poslovne i društveno-komunikacijske vještine. Dugoročno planiramo okupiti studente iz svih krajeva Hrvatske, u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Zagrebu te svake godine educirati više od 500 studenata kako bi bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada.
Nositelji projekta su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu, Osijek Software City te zagrebački ured Microsofta uz partnerstvo Sveučilišta u Splitu, splitskog Ekonomskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Grada Splita, dok je partner projekta u Zagrebu studentska udruga BEST Zagreb.
Sve vas koji ste zainteresirani za pokretanje vlastite tvrtke, razvoj softvera i razvoj startup projekata pozivamo da se već sada prijavite na Microsoftovu Akademiju za mlade softverske tvrtke, Software Startup Academy, klikom na adresu http://startup.msacademic.hr
Srdačan pozdrav,
BEST Zagreb

Povratak na vrh


Developer 2 Designer

17.12.2012. Microsoft Student Partneri u Varaždinu organiziraju događaj kojim bi studentima zainteresiranim za Imagine Cup natjecanje trebali pokušati olakšati pronalazak timova.
Događaj pod nazivom „Developer 2 Designer“ koji će se održati u caffe baru „Info“ u podrumu Fakulteta organizacije i informatike s početkom u 15:00 sati trebao bi omogućiti studentima druženje i upoznavanje te uspješan pronalazak timova i mentora s kojima se žele natjecati. Kao dio agende studenti će moći poslušati prezentacije projekata prijašnjih Imagine Cup natjecanja studenata iz Zagreba kao i detaljnije o cijeloj priči od Microsoft Student Partnera i predstavnika iz Microsoftovog ureda u Zagrebu.
Pozivamo sve studente zainteresirane za ovaj događaj da se prijave na: http://bit.ly/d2d-prijave/
 Za više informacija pratite www.facebook.com/mspvz ili se javite na gordon.cindric@studentpartner.com

Povratak na vrh


FOI obilježio 50 godina postojanja

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je u tjednu od 17.-19. prosinca 2012. godine kroz nekoliko prigodnih događanja obilježio 50. obljetnicu postojanja.
Obilježavanje obljetnice Fakulteta započelo je 17. prosinca 2012. (ponedjeljak) održavanjem okruglog stola pod nazivom „Visoko obrazovanje i znanost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“. Okrugli stol su organizirali Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni rad u Varaždinu i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Razreda za društvene znanosti, a održan je u Skupštinskoj dvorani Županijske palače.
Govornici na Okruglom stolu bili su prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a, akademik dr.sc. Leo Budin, HAZU, dr.sc. Franjo Ruža, professor emeritus, doc.dr.sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za financijsko-materijalno poslovanje te prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu.
Sudionici su bili predstavnici sveučilišta, visokih učilišta i veleučilišta iz županija sjeverozapadne Hrvatske, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), predstavnici političkog života gradova iz županija sjeverozapadne Hrvatske te drugi predstavnici javnog i društvenog života. Cilj Okruglog stola bio je potaknuti raspravu na temu visokog obrazovanja i znanosti, kao prilog proslavi obljetnice FOI-a, te prilog izradi Strategije razvoja visokog obrazovanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Povratak na vrh 

Copyright © 2012 Fakultet organizacije i informatike i Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter odgovorite nam s napomenom da želite da vas uklonimo s popisa primatelja.